Lintukuvaviikko 02/2017

 Piekana
Rough-legged Buzzard Buteo lagopus
15.1.2017, Loviisa, Finland
Canon EOS 1DX Mark II, 840 mm, f/5.6, ISO-3200, 1/2500 sec. Hand held.Anna kuvalle pisteet / Give points (10 is the highest):

10 Erinomainen/Excellent
9 Kiitettävä/Very good
8 Hyvä/Good
7 Tyydyttävä/Satisfactory
6 Välttävä/Passable
5 Huono/Bad
4 Ala-arvoinen/Poor

Piekanoita talvehtii Itä-Uudellamaalla useampi yksilö. Kuvaaminen on toistaiseksi jäänyt, sillä kaikki yrittämäni yksilöt ovat olleet hyvin arkoja. Nyt vihdoin löysin piekanan, joka ei näytä yhtään välittävän kuvaajasta autossa. Satunnaisista syistä jouduin jättämään kuvaukset lyhyeen. Paikalle täytyy vielä palata paremmissa valoissa niin, että autossa ovat lumiketjut varusteena.

Elämässä pitää olla seikkailun makua, mutta ei tätä joka talvi tarvitsis kokea. Jäällä oli parisen kymmentä pillkkijää. Jääkannen paksuus oli haastattelemien pilkkimiesten mukaan 15 - 20 cm. Yksi pilkkijä loi minuun lisää uskoa sanomalla: “Siitä ei pääse läpi vaikka yrittäisi”. Mutta niin vaan keskellä selkää jää yhtäkkiä petti altani. Jotenkin kaaduin saman tien sivulle jään päälle, josta sitten pyörin välittömästi takaisin noin kymmenen metriä ahkion luo. Vain jalat ehtivät veden alle. Ihmettelen vaan, miksi en uponnut kokonaan? Mitään muistikuvaa ei ole, tapasivatko jalkani kovaa alustaa, mutta vedenalainen kivi voisi selittää koko tapahtuman ja heikon kohdan jäässä keskellä selkää. Kartassa näkyykin juuri noilla paikkeilla vedenalaisen kiven merkki. Sen ehdin havaita, että jään vahvuus petospaikassa oli vain pari-kolme senttiä.

Some Rough-legged Buzzards are overwintering in the area. Amount of rodents are in beak of three years cycle, so Buzzards have possibility to survive without travelling further South

 
PisteetNimimerkkiPalaute/kysymys
8 p https://www.instagram.com/jussisihvo/ Jatke ollut liikaa kun ei kuvaan mahdu, tuo jäällä liikkuminen on aina riskipeliä. Onneksi ei pahemmin käynyt.
6 p Reetu

Pistekeskiarvo 8.7, annettuja pisteytyksiä 27.Edellinen viikkoLintukuva.fi Seuraava viikko