Lintukuvaviikko 13/2018

 Alppivaris
Red-billed ChoughPyrrhocorax garrulus
21.3.2018, Ronda, Spain Canon EOS 1D X Mark II, 600 mm, f/10, ISO-1000, 1/3200 sec. Hand held

Anna kuvalle pisteet / Give points (10 is the highest):

10 Erinomainen/Excellent
9 Kiitettävä/Very good
8 Hyvä/Good
7 Tyydyttävä/Satisfactory
6 Välttävä/Passable
5 Huono/Bad
4 Ala-arvoinen/Poor

Kun palasimme matkalta, mielessäni oli taaskin rakentaa hieno matkakertomus reissusta, mutta ei pysty, ei kykene eikä ennen kaikkea ehdi. Lyhyesti kerrottuna: olimme Espanjassa 25. - 31.3.. Neljä yötä ja neljä ja puoli retkeilypäivää oltiin Tarifassa eli Gibraltarrin salmen äärellä. Kaksi viimeistä yötä vietimme sitten pääsiäisajan tuomassa väenpaljoudessa Rondan kaupungissa.

Reissu onnistui loistavasti. Ensimmäisen ja viimeisen päivän puolikas menivä sateessa ja tuulessa, siinä välissä oli lämpimän meikäläisen kesän kelit. Ajoitus meni loistavasti muuton näkemisen osalta. Tiistaina ja keskiviikkona Afrikasta tuli satoja tai yhteensä kenties tuhansia pikkukotkia, käärmekotkia ja haarahaukkoja yli meren. Uskomattoman hienoa katsottavaa Porvoolaiseen petomuuton havainnointiin tottuneelle.

Viikkariksi en kuitenkaan laita kotkia, vaan Rondan rotkolta kuvatun alppivarispariskunnan.

Ps. Tänään kävin etsimässä kevään ensimmäisen pyrstötiaisen pesän. Kovin oli vielä alkutekijöissään, eikä emoilla ollut juurikaan aktiviteettia rakentamisen suhteen.

A very successful trip to Tarifa - Ronda Spain 25. - 31.3. with a huge migration of raptors over Gibraltar 27. - 28.5. However the picture of the week is Red-billed Chougs taken at Ronda.

 
PisteetNimimerkkiPalaute/kysymys
10 p Riitta
7 p ts
10 p Mikkelin Miina Tässä kuvassa on tulevaisuuden toivoa, joka tuo hyvää mieltä. Uutta pesää rakennetaan yhdessä ja sen myötä syntyy uutta elämää.
10 p AB
10 p Markku Onnistunut otos.

Pistekeskiarvo 9.04, annettuja pisteytyksiä 25.Edellinen viikkoLintukuva.fi Seuraava viikko