Lintukuvaviikko 14/2021

 Pyrstötiainen
Long-tailed TitAegithalos caudatus
18.4.2021 Canon R6, 600 mm, f/4,5, ISO-800, 1/3200 sec, Hand heldAnna kuvalle pisteet / Give points (10 is the highest):

10 Erinomainen/Excellent
9 Kiitettävä/Very good
8 Hyvä/Good
7 Tyydyttävä/Satisfactory
6 Välttävä/Passable
5 Huono/Bad
4 Ala-arvoinen/Poor

Veto loppui jo tilanteessa 146. Kun nyt työstressistä ollen päässyt eroon, ei kannata kiristää hermoja pinnojen perässä ajellen. Leivon Mauri olkoon (melkein) esikuvani.

Olin tosi leppoisissa tunnelmissa kuvaamassa puolivahingossa löytämäni pyrstötiaiskodin rakennuspuuhia, kun viestiväline piippasi: “Mustapyrstökuiri laskeutui Ruskiksen pohjoisniitylle.” Melkein varmasti laji tulisi vielä vastaan omana löytönä, mutta ei vara venettä kaada. Arvoin asiaa vielä tovin, ennen kuin lähdin ajamaan Teutjärveltä kohti Porvoota. Mietin todella jo siirtymätaipaleella, onko tässä mitään järkeä. Loviisan kohdalla tuli tieto, että kuiri ol kadonnut. Minulla oli vielä loppumatka aikaa kypsytellä päätöstä, jonka toteutin jo lintutornin pitkospuilla: laitoin eroviestin molempiin PSLY:n WhatsUp-ryhmiin. Vastedes kaikki mitä näen on sponttaania ilman paineita - Leivon Maken tyyliin. Ei siis uutta vuodenpinna ennätystä PSLY:n alueelle, ei ainakaan minun toimestani.

Pyrstötiasten pesän löysin, kun kuulin havaintopaikalleni kutsuääntä. Kun tiesin pyrstiksillä olevan nyt höyhenvaihe, päätin käydä tarkistamassa tilanteen. Usein pyrstikset joutuvat hakemaan höyheniä pienen matkan takaa pesälleen, mutta nyt ei tarvinnut pitkää matkaa kompuroida mättäikössä pyrstöjen perässä. Pesä oli melkein höyhenten hakupaikan, kuolleen lehtopöllön jäämien vieressä.

Once again a long-tailed tit as a picture of the week.

 
PisteetNimimerkkiPalaute/kysymys
10 p Markus Hieno! ja kuvaajalle oikea päätös...
10 p AB
10 p Pekka Vainio Hieno kuva ja hyvin toimittu Arto. Arvostan!!

Pistekeskiarvo 9.6, annettuja pisteytyksiä 20.

Edellinen viikkoLintukuva.fi Seuraava viikko