Lintukuvaviikko 25/2018

 Kirjosieppo
Pied FlycatcherFicedula hypoleuca
23.6.2018, Lapinjärvi, Suomi Canon EOS 1D X, 42 mm, f/2.8, ISO-2000, 1/4000 sec. A Tripod and a remote trigger used

Anna kuvalle pisteet / Give points (10 is the highest):

10 Erinomainen/Excellent
9 Kiitettävä/Very good
8 Hyvä/Good
7 Tyydyttävä/Satisfactory
6 Välttävä/Passable
5 Huono/Bad
4 Ala-arvoinen/Poor

Juhannus meni pääosin torpalla kirjosieppojen parissa. Mökkitontilla pesii kaksi kirjosieppoparia. Ilmeisesti kolmas tontilla laulanut koiras ei saanut paria itselleen. Tässä kuvassa näkyvä koiras kirjosieppo saattaa olla se paritta jäänyt. Ruokkivat emot sallivat yllättäen tämän kolmannen käyvän pesäpöntöllä ja liikkuvan sen tuntumassa. Tosin ei se siinä koko aikaa ollut. Kuvauspesän poikaset räpistelevät jo pöntössä lentoharjoituksia. Maailmalle ne lähtenevät jo alkuviikosta, ehkä huomenna.

Edellisessä viikkarissa kerroin arvioitani Sonyn räksä nelosesta. Julkaisun jälkeen minulle soitti kovasti arvostamani lintukuvaaja, joka kertoi hankkineensa samaisen Sonyn rx nelosen. Viisaampana hän oli sen kuitenkin palauttanut vielä katumusaikana. Tuntemukset sen kameran käyttökelpoisuudesta olivat olleet ihan tarkkaan samat kuin minulla. Mutta korastan, että me molemmat olemme puhtaasti lintukuvaajia, joten kameran arvostelu on nähtävä niissä puitteissa.

A Pied Flycatcher male arriving to a nest box, but it was not the owner of the nest. It was surprising how owners tolerate this extra male at their nest.
PisteetNimimerkkiPalaute/kysymys
10 p
10 p

Pistekeskiarvo 8.75, annettuja pisteytyksiä 16.Edellinen viikkoLintukuva.fi Seuraava viikko