Lintukuvaviikko 27/2018

 Etelänkiisla
Common murre Uria aalge
14.7.2016, Loviisa, Suomi Canon EOS 1D X Mark II, 600 mm, f/4, ISO-500, 1/2500 sec. Hand held

Anna kuvalle pisteet / Give points (10 is the highest):

10 Erinomainen/Excellent
9 Kiitettävä/Very good
8 Hyvä/Good
7 Tyydyttävä/Satisfactory
6 Välttävä/Passable
5 Huono/Bad
4 Ala-arvoinen/Poor

Viime viikolla jäi kuva laittamatta. Ensinnäkin oli liikaa muuta tekemistä, toisekseen eipä minulla olisi ollut muuta laittaa kuin tervapääskyjä.

Eilen lauantaina lähdin kohti Hamnskäriä mahdotonta hellettä pakoon, mutta nyt ei meri suonut minkäänlaista helpotusta. Tyynellä meren pinnalla lillui paitsi hirveät määrät sinilevää, myös monta ruokkilintua - kevään tyyninä päivinä ei ollut läheskään näin paljon. Huomattavan iso osa ruokkilinnuista oli etelänkiisloja, kaikkiaan taisi olla kuusi matkalla Hamnskäriin. Osa kiisloista on usein hyvin pelottomia, ja joskus myös hyvin huonosti lentäviä - tyynellä kelillä eivät pääse lainkaan lentoon. Näkyisikö tässä kuvassa syy siihen, miksi on niin vaikeaa päästä siivilleen. Linnun siipisulat ovat kuluneet aivan onnettomaan kuntoon.

Common Murre (or Guillemot as other name) is a quite uncommon bird in Finland. One of only two regular colonies happens to be in my home county, but amount of pairs nesting in the colony comparing to big ones is really quite nothing, less than one hundred pairs.
PisteetNimimerkkiPalaute/kysymys

Pistekeskiarvo 8.86, annettuja pisteytyksiä 7.Edellinen viikkoLintukuva.fi Seuraava viikko