Lintukuvaviikko 27/2019

 Kanahaukka
Northern GoshawkAcipiter gentiles
6.7.2019, Myrskylä, Finland Canon EOS 1D X Mark II, 840 mm, f/6.3, ISO-4000, 1/320 sec, taken hand held from a car.

Anna kuvalle pisteet / Give points (10 is the highest):

10 Erinomainen/Excellent
9 Kiitettävä/Very good
8 Hyvä/Good
7 Tyydyttävä/Satisfactory
6 Välttävä/Passable
5 Huono/Bad
4 Ala-arvoinen/Poor

Aikoinani vietin öitä huuhkajan pesimäpaikalla niiden perhe-elämää ihmettelemässä. Kun koiras toi ruokaa, se aina huhuili lyhyesti. Se ei minua hämmästyttänyt, mutta se ettei huhuilu eikä siten myöskään ruuan tuominen rajoittunut mitenkään yön hämäriin tunteihin. Ruokalähetys pesälle saattoi tull illalla kuuden aikoihin tai vastaavasti aamulla reilusti auringonnousun jälkeen.

Lauantaiaamuna kuulin auton avoimista ikkunoista kanahaukan kiivasta kimitystä tien vieren komeasta sekametsästä. Siinähän ei ole mitään ihmeellistä - kanahaukat ovat aika äänekkäitä pesimäpaikallaan, mutta kimitys kuului aivan tietämäni huuhkajan pesimäkallion alta. Kuinka ihmeessä kanahaukka voisi pesiä noin lähellä huuhkajaa? Kanahaukan kimitys liikkui jonkin verran laaksossa, ja pian kuuli samalta suunnalta huukajakoiraan huhuilu - mitä ilmeisemmin siis ruokaa tuomassa. Kanahaukka hiljeni pienen ajan päästä, ja myöhemmin kuulin se kimityksen noin kilometrin päästä tietämäni vanhan pesäpaikan suunnasta. Miksi jaksoin kirjoittaa näin pitkän tarinan tapahtumasta? Luulen, että olin lähellä todistamaan, kuinka joku tähän vuoden aikaan äänekkäinä nälkää kiljuvista kanahaukan poikasista oli joutunut huuhkajan saaliiksi. Miksi muuten naaras kanahaukka olisi seurannut huuhkajaa noin kauaksi vartiopaikaltaan

A female Goshawk was chasing an Eagle Owl till to the Owls nesting cliff - I just wonder why? My wild guess is that one of the gos hawks nestlings was ended up as a breakfast for eagle owl nestling(s).

 
PisteetNimimerkkiPalaute/kysymys
10 p
10 p AB

Pistekeskiarvo 9.24, annettuja pisteytyksiä 17.Edellinen viikkoLintukuva.fi Seuraava viikko