Lintukuvaviikko 33/2019

 Jalohaikara
Great White EgretEgretta alba
17.8.2019, Loviisa, Finland Canon EOS 1D X, 840 mm, f/5.6, ISO-1000, 1/1600 sec, floating hide used.

Anna kuvalle pisteet / Give points (10 is the highest):

10 Erinomainen/Excellent
9 Kiitettävä/Very good
8 Hyvä/Good
7 Tyydyttävä/Satisfactory
6 Välttävä/Passable
5 Huono/Bad
4 Ala-arvoinen/Poor

Sain vihdoin tilaisuuden lisätä jalohaikaran kellupiilolla kuvattujen lajien listalle!

Aamuretkellä näin Isnäsvikenilla pari jalohaikaraa vastarannalla. Päätin, että nyt vihdoin hoidan kahluupiilokuvat lajista. Illalla palasin paikalle kaluston kera. Haikarat olivat edelleen paikalla, mutta arvailin vähän aikaa mennäkö vai eikö, sillä matka sopivalta vesillelaskupaikalta haikaroiden luokse näytti pitkältä, ja tiesin koko lahden olevan hyvin matalan - minulla oli aikaisempaa kokemusta matalan veden ajalta tuskallisesta liejuryöminnästä. Päätin kuitenkin, että nyt ne kuvat hoidan ja sillä siisti.

No matka oli pitkä ja vesi matalalla, mutta sentään ei tarvinnut liejussa ryömiä. Kellun sivuille nojaavat kädet kyllä tärisivät kovasti yläpään kannattelun tuskasta, kun aloin olla kuvausetäisyydellä. Matkalla sain hyvät kuvat silkkiuikkunuorukaisesta, ja olisin saanut pieniä poikasia selässään kantavasta silkkiuikkuemosta, jos olisin tajunnut tilanteen. Vasta kotona kuvista näin siitä yhdestä ainoasta ottamastani kuvasta ne poikaset selkähöyhenten joukosta - tosi myöhäinen pesintä.

Kun äidin perintö tulee jakoon, taidan ottaa kuormasta nipun aikuisten vaippoja. Nimittäin kun matka on pitkä, eikä häiriöttömästi lähestyttäessä saa käyttää kovaa vauhtia, ajan myötä syntyy armoton tarve päästä nesteen vajutukseen. Siinä ne haikarat kalastelivat edessäni kaikessa rauhassa niin lähellä, kuin nyt kuvaus mielessä oli järkevää mennä. Vaikka auringon kierto alas taivaanrantaan näytti johtavan pilvettömään rakoon, oli pakko palata rantaan - ja sekin matka oli pitkä!

Saturday evening I got my first ever pictures from floating hide of Great White Egrets.

 

Jalohaikara
Great White EgretEgretta alba
17.8.2019, Loviisa, Finland Canon EOS 1D X, 840 mm, f/5.6, ISO-2500, 1/2500 sec, floating hide used.
PisteetNimimerkkiPalaute/kysymys
10 p Jyrki Upea jallukuva. Kellupiilo on oiva apu kuvaus hommissa.
10 p AB
9 p KGB Työvoitto.

Pistekeskiarvo 9.08, annettuja pisteytyksiä 24.Edellinen viikkoLintukuva.fi Seuraava viikko