Lintukuvaviikko 46/2018

 Valkoposkihanhet
Barnacle Geese Branta leucopsis
17.11.2018, Lapinjärvi, Finland Canon EOS 1D X Mark II, 600 mm, f/4, ISO-200, 1/2500 sec. Hand held from car

Anna kuvalle pisteet / Give points (10 is the highest):

10 Erinomainen/Excellent
9 Kiitettävä/Very good
8 Hyvä/Good
7 Tyydyttävä/Satisfactory
6 Välttävä/Passable
5 Huono/Bad
4 Ala-arvoinen/Poor

Viikon kuvaan liittyy taaskin valkoposkiparvea hätyyttävä kanahaukka, mutta valitsin nyt kuvan, jossa haukka jää kuva-alueen ulkopuolelle.

Onhan se ihan käsittämätöntä, minulle vanhat ajat eläneelle, että marraskuun lopulla voi laittaa kuvan valkoposkihanhien parvesta viikkariksi. Olisiko ollut vuosi sitten kun sain lajista talvipinnan eli ensimmäisen havaintoni joulukuun puolelta. Toki tämä parvi ei tulle viipymään ainakaan Lapinjärvellä huomista pidempään, sillä järven viimeisetkin pienet sulapaikat jäätyvät taatusti ensi yön aikana. Tai kukapa tietää…

Toissa viikonvaihteessa Lapinjärvellä oli vielä pari tuhatta valkoposkihanhea, viikko sitten vajaa tuhat, eilen lauantaina 110 ja tänään 70. Iso osa hanhista on kadonnut etelään, mutta moni on myös jäänyt paikallisten petojen saaliiksi. Tänään näin kolmen kanahaukan ja yhden merikotkan saalistavan yhteensä kolme lintua. Petojen saalistuspaine on kova. Kovin montaa lintua ei selviäisi kevääseen saakka, jos vaikka koko parvi voisi tänne jäädä.

Comparing to old times when I started as a bird watcher, it is unbelievable that I can put a picture of a flock of Barnacle Geese as a picture of the week at this time of year! Two major impacts to make this possible are mild late autumn weather and huge increase of barnacle geese staying here every autumn - earlier during old days it was rare to see any barnacle geese landed.
PisteetNimimerkkiPalaute/kysymys
9 p Ailp
10 p

Pistekeskiarvo 8.6, annettuja pisteytyksiä 25.

Edellinen viikkoLintukuva.fi Seuraava viikko