Lintukuvaviikko 48/2018

 Pikku-uikku
Little Grebe Tachybaptus ruficolli biarmicus
1.12.2018, Loviisa, Finland Canon EOS 1D X Mark II, 600 mm, f/4, ISO-2000, 1/1600 sec. Hand held

Anna kuvalle pisteet / Give points (10 is the highest):

10 Erinomainen/Excellent
9 Kiitettävä/Very good
8 Hyvä/Good
7 Tyydyttävä/Satisfactory
6 Välttävä/Passable
5 Huono/Bad
4 Ala-arvoinen/Poor

Olin taas innolla mukana linturallissa - tällä kertaa perinteisessä Porvoonseudun lintuyhdistyksen pinnarallissa. Hyvin meni, kiitokset hyvän rallitiimin (Jari Lehtinen, Ristos Suksi ja Veronica Strömberg) sekä hyvän pohjustuksen. Kaikkia pohjustettuja lintuja ei löytynyt, mutta riittävän suuri osa kuitenkin. Yksi pettymyksistä oli viikkarissa esiintyvä pikku-uikku, josta ei ole löytöpäivän jälkeen havaintoja, vaikka kyllä se varmaan siellä jossain on.

Yksi tarina rallin tiimoilta nousee ylitse muiden. Löysin pohjustuksessa korjaamatta jääneitä kaistaleita suurelta rypsiviljelyalalta. Ja siellä oli paljon lintuja! Ja isäntä, joka tuli jotenkin vihamielisen oloisena paikalle kysymään sen tilanteessa tavanomaisen kysymyksen: “Milläs asioilla sitä ollaan?” Selitin, että olen lintuja katsomassa, johon isäntä: “Ei täällä mitään lintuja ole!” Kuten nyt tiedän, olisi pitänyt jättää juttu siihen, mutta hyväuskoisena viittasin takanamme olevaan isoon lintuparveen, ja sanoin korjaamatta jääneen rypsikasvuston houkuttelevan lintuja paikalle.

Kun sitten tultiin itsenäisyyspäivänä paikalle poimimaan arvokkaat pinnat tiklistä, hemposta ja tundraurpiaisesta, isäntä oli juhlistamassa itsenäisyyspäivää niittämällä alas rypsikasvustoja. Ja tosiaan niitti alas kaikki kolme korjaamatonta kaistaletta ison peltoalueen nurkissa. Tosin enhän ole maanviljelijä, joten en tiedä, oliko niittämiselle juuri nyt joku muu peruste kuin lintuharrastajien välttäminen. Toki sekin voi olla hyvä peruste jonkun mielestä

A rather rare bird here in Finland, Little Grebe in the picture of the week.
PisteetNimimerkkiPalaute/kysymys
8 p Ei siis osteta kotimaista rypsiä!
7 p
10 p lairi Kuvassa on upea värimaailma ja veden liike on hieno.
10 p AB

Pistekeskiarvo 8.89, annettuja pisteytyksiä 18.

Edellinen viikkoLintukuva.fi Seuraava viikko