Lintukuvaviikko 49/2018

 Kanahaukka
Northern Goshawk Accipiter gentiles
15.12.2018, Loviisa, Finland Canon EOS 1D X Mark II, 600 mm, f/4, ISO-16000, 1/1600 sec. Hand held from car

Anna kuvalle pisteet / Give points (10 is the highest):

10 Erinomainen/Excellent
9 Kiitettävä/Very good
8 Hyvä/Good
7 Tyydyttävä/Satisfactory
6 Välttävä/Passable
5 Huono/Bad
4 Ala-arvoinen/Poor

Kanahaukka lienee se yleisin viikkarissani esiintynyt laji. Selittävänä tekijänä on se, että olen panostanut lajin saalistusten kuvaukseen niin kaatopaikalla kuin hanhipelloillakin. Sen lisäksi kohdalleni on osunut monia satunnaisia tilanteita. Kanahaukka on huippupeto - monessa mielessä.

Olen kateellinen pääkaupunkiseudun kuvaajille kanahaukoista. Monet siellä pesivät haukat ovat täysin kesyyntyneet päästäen kuvaajat aivan liki. Täällä maalla joutuu juonimaan kuvaushollille päästäkseen. Näin tämän kanahaukan tien vieressä paalin päällä ruokailemassa tien vasemmalla puolen. Samalla ohi mennessäni totesin, että tien varren pusikossa oli kuvausekstorin menevä aukko haukan kohdalla. Ajoin vauhdilla ohi, mutta käännyin heti kohta tielle, joka vei minut ohi haukan takaisin tulosuuntaani. Asetin nyt pitkän putken ulos ikkunnasta ja ajoin uudestaan haukan ohi hitaammin, mutta nyt kameran laukaisin pohjassa. Tätä ei kannata toistaa

Northern Goshawk have to the be most often existing species in my serie of pictures of the week. Most of them are result of planned work - but some of them like this, pure luck: a male goshawk having a feral pigeon next a road - picture taken from a moving car.
PisteetNimimerkkiPalaute/kysymys
10 p
10 p a
10 p Riitta
9 p Mauri Silfverhuth silveri Mansesta nääs Nälkäisen julma katse, joka kätkee tyytyväisyyttä saalistuksen onnistumisen johdosta.Rintahöyhenien kuviointia suurentaen katsellessa mieleen tuleen lähes sadan alaspäin syöksyvän haukan parvi/joukko!!Mielikuvitukselle ei kannata asettaa rajoja.
10 p stigu

Pistekeskiarvo 9.37, annettuja pisteytyksiä 27.

Edellinen viikkoLintukuva.fi Seuraava viikko