Viikon Kuva 01/2017

 

Lintukuvaajien matkassa vol2!


Anna kuvalle pisteet:

10 Erinomainen/Excellent
9 Kiitettävä/Very good
8 Hyvä/Good
7 Tyydyttävä/Quite good
6 Välttävä/Passable
5 Huono/Bad
4 Ala-arvoinen/Poor

Teal Finland January

Tavi Anas crecca Helsinki 4.1.2017

Canon EOS-1D X Mark II + EF400mm f/4 DO IS II USM, 1/250 sec, f 8, ISO 1600

In the picture of the week Male teal is yawning.

Viikonkuvassa haukottelee koiras tavi.

Suomi täyttää sata vuotta, Lintukuva.fi 14 vuotta samaan aikaan. Digiaikakausi alkoi joskus vuonna 2002, ja digin myötä luontokuvauksesta tuli nopeasti jokamieslaji. Loppuvuodesta 2003 Markus Varesvuo perusti Lintukuvan, josta tuli pian yksi maailman suosituimmista lintukuvasivustoista.

Tapasin pari päivää sitten erään lahjakkaan ja menestyneen nuoren luontokuvaajan, joka on ystäväni jo vanhastaan. Hän kertoi Lintukuvan olleen innostajana hänen kuvaajauralleen. Kysyin, seurasiko hän Lintukuvaa jo heti sen alkuajoista asti. Hän kertoi ettei. Tajusin vähän mietittyäni, että tamä kuvaajalupaus oli vasta aivan pieni lapsi tuohon aikaan. Sunnuntai-iltaisin ystäväni oli jännittänyt viikonkuvien vaihtumista.

Sedät jaksavat heilua.

Vaikkei yksikään Lintukuva-tiimin jäsenistä vielä eläkeiässä olekaan, niin ei kovin paljoakaan puutu. Ainakin itse nautin kuvaamisesta vielä kovasti, ja uskon samaa Markuksesta, jonka kanssa kuvasin tänäänkin. Näimme kuvauspaikalla erästä tuttua pariskuntaa, joka oli ostanut Markuksen taulun jo aikaa sitten, koska kuva muistutti maalausta. Haaveeni on ollut saada sellainen kuva, joka näyttää maalaukselta, joten vielä pitää yrittää, ja ihan kiva niin. Tänä vuonna olen ottanut 3000 kuvaa viikossa. Talvi on hienoa aikaa luontokuvaajalle.

Contact tomi.muukkonen at birdphoto.fi, Phone +358 400 968855

Voit katsella kaikkia vanhoja viikonkuvia vuoteen 2003 selaamalla nuolella viikonkuvaikkunan alalaidasta taakse päin.

Yhteydenotot: tomi.muukkonen at lintukuva.fi, Puhelin 0400 968855


PisteetNimimerkkiPalaute/kysymys
10 p Seppo Terävyyttä piisaa!
9 p RKi Hienoa katsella näitä sinun teräviä kuvia "kotilinnuista". Olisi kiva tietää myös kuvan käsittelystä kameran asetusten lisäksi. Olisiko sellainen mahdollista joskus jollakin tapaa?
10 p AB

Pistekeskiarvo 8.8, annettuja pisteytyksiä 32.
Home Page

Fatbirder's Top 1000 Birding Websites