Viikon Kuva 44/2017

 

Lintukuvaajien matkassa vol2!


Anna kuvalle pisteet:

10 Erinomainen/Excellent
9 Kiitettävä/Very good
8 Hyvä/Good
7 Tyydyttävä/Quite good
6 Välttävä/Passable
5 Huono/Bad
4 Ala-arvoinen/Poor

Goldcrest Finland September 2017

Canon EOS-1D X Mark II + EF400mm f/4 DO IS II USM, 1/1600 sec, f 4, ISO 1600

Unfortunately there was no one at the moment to take a picture of me when a Goldcrest sat on my lens when I was photographing myself. Then we just did look each other for a while.

Contact tomi.muukkonen at birdphoto.fi, Phone +358 400 968855

Lintujen saapuessa muutolla meren ylle ne hakeutuvat usein levähtämään ja ruokailemaan viimeisille saarille, joilta ravintoa löytyy. Ne saattavat huonon näkyvyyden vallitessa laskeutua pienille kallioluodoillekin, mutta näkyvyyden parantuessa ne jatkavat meren yli tai lentävät lähimpään metsäiseen saareen. Tällaiset uloimmat metsäiset saaret ovat hyviä lintupaikkoja niin keväisin kuin syksyisinkin.

Porista länteen sijaitsee Luvian Säppi, joka tunnetaan kovana lintuasemasaarena etenkin syksyisin. Säppi sijaitsee edullisesti kaukaa idästä saapuvia harvinaisuuksia ajatellen, sillä niiden lentäessä idästä länteen vastaan tulee Selkämeri, ja Säppi on sopivasti viimeisiä turvapaikkoja ennen meren ylitystä. Säppi on vähän turhan suuri saari, jotta sieltä olisi helppoa löytää kaikkia harvinaisuuksia, 150 hehtaaria.

Maarianhaminasta etelään sijaitsee Lemlandin Lågskär Ahvenanmerellä, josta on löydetty monta uutta lintulajia Suomelle. Lågskär on juuri sopivan kokoinen lintuasemasaareksi, 50ha, metsää siellä on niin vähän, että linnut löytyvät helposti.

Suomenlahdella Kotkasta etelään sijaitsee Pyhtään Ristisaari, jossa moni pitkän linjan harrastaja on telttaillut lintuharrastuksen parissa. Saari on kaukana merellä, ja sieltä näkyy Venäjän Suursaari. Ristisaari on turhan suuri hallittavaksi, 4 neliökilometriä, mutta hyvin sieltä on harvinaisuuksia löytynyt.

Hippiäinen Regulus regulus Helsinki Isosaari 7.10.2017

Suomenlahdelta löytyy mielenkiintoinen metsäsaari Helsingin keskusta kaakkoon, Isosaari, joka vielä vähän aikaa sitten oli armeijan varuskuntasaari. Isosaari on nimensä mukaisesti aika suuri, 76 ha. Saaren eteläisin niemi samoin kuin itäisin niemi ovat kummatkin edelleen armeijan käytössä, eikä sinne saa mennä. Juuri nämä paikat olisivat parhaita lintumuutonseurantapaikkoja.

Kävimme Ulla-Maijan kanssa saaressa lauantaina 7.10.2017 ja Isosaari osoittautui erittäin hyväksi lintupaikaksi näin syksyllä. Saari on pääosin metsäinen, lehtipuuvaltainen ja tasainen. Meren puoli on kalliota, pohjoisrannalla on hiekkaranta. Saaren keskeltä on hakattu suuri osa kuusikkoa pois ihan äskettäin. Liekö haluttu vähentää kuusettumista, mutta ainakin pikkusieppojen pesintää on onnistuttu vähentämään. Melko matalakasvuisten puiden kuljetus on varmasti maksanut aika suuren osan puiden arvosta.

Pohjantikka, isolepinkäinen, nuolihaukka ja oudosti äännellyt kiurulintu (lyhytvarvaskiuru?) olivat mukavia havaintoja. Leudon sään myötä haarapääskyjä näkyi vielä, mutta kertut, siepot ja leppälinnut olivat jo lähteneet. Sen sijaan näimme runsaasti tiltaltteja, peukaloisia, puukiipijöitä, pyrstötiaisia, kulorastaita ja tietenkin hippiäisiä, joita laskimme puolentuhatta, mutta kaikkiahan emme tietenkään nähneet. Merellä oli vielä riskilöitä ja hanhimuutto jatkui edelleen.

Yhteydenotot: tomi.muukkonen at lintukuva.fi, Puhelin 0400 968855


PisteetNimimerkkiPalaute/kysymys
10 p Arto Ihan huippu
10 p Seppo Waude, nappiotos!
10 p
10 p H.S Tälle kuvalle pitää antaa jo 11 pistettä.
10 p
10 p Rudi On siinä moottoriperä laulanut! ;D
10 p
10 p Markus Ajoitus kohdallaan!
10 p JTi :D
10 p RLS
10 p JSö
10 p AB Acrobat!
9 p Vesa Häkkinen Visit_Isosaari sivusto sanoo, että 4.9 jälkeen Isosaareen rantautuminen on ehdottomasti kielletty. Ei taida pitää siis paikkaansa?
- p Minkä lain perusteella jokamiehenoikeus on kumottu Isosaaren osalta?
10 p Otroligt söt!
10 p Svante Joelsson SUPER
10 p Mikkelin Miina Tämähän on taas huipputaidetta Tomilta.

Pistekeskiarvo 9.5, annettuja pisteytyksiä 69.
Home Page

Fatbirder's Top 1000 Birding Websites