Viikon Kuva 08/2018

 

Lintukuvaajien matkassa vol2!


Anna kuvalle pisteet:

10 Erinomainen/Excellent
9 Kiitettävä/Very good
8 Hyvä/Good
7 Tyydyttävä/Quite good
6 Välttävä/Passable
5 Huono/Bad
4 Ala-arvoinen/Poor

Great White Pelican Pelecanus onocrotalus Israel

Canon EOS-1D X + EF400mm f/4 DO IS USM, 1/1250 sec, f 10, ISO 800

Euroopan painavimmat linnut ovat isotrappi, kyhmyjoutsen, pelikaani ja kiharapelikaani.

Pelikaani voi painaa 15 kiloa

Ei nyt ihan kolmea metriä, mutta melkein, 280 cm siipien kärkiväli on kuitenkin yksi leveimpiä Euroopassa. Partakorppikotkallakin enimmillään kuin 283, eli ihan samaa luokkaa, mutta munkkikorppikotkalla siipienkärkiväli voi olla jopa 295. Eihän munkkikaan sentään mikään jättiläisalbatrossi (3,7 metriä) ole, mutta siipien pinta-alaa on kuitenkin enemmän. Jos painoa katsotaan, niin pelikaani voi painaa 15 kiloa. Siinähän jää munkkikorppikotka lähes kolme kiloa jälkeen, mutta voiton vie tietenkin isotrappi kuudellatoistakilolla.

Viikonkuvassani on 88 pelikaania. Jos ne painavat keskimäärin reilut 11 kiloa, niin kuvassa näkyy tuhat kiloa lentävää lihaa. Lintujenhan täytyy olla kevyitä luiltaan ja muutenkin, jotta ne pysyvät ilmassa, mutta jättiläiset ovat erikseen. Pelikaaneilla on pitkät ja leveät siivet joilla purjehtia Afrikkaan ja takaisin. Olisipa meillä pohjoisen asukeillakin!

Suomen kevein lintu hippiäinen painaa 4-7 grammaa. Suurin osa hippiäisistä muuttaa talvea pakoon, mutta kuten luonnollista on, pienet linnut muuttavat yöllä, jotta saavat muuttaa rauhassa ampuhaukoilta, nuolihaukoilta, varpushaukoilta ja muilta pedoilta. Yömuuttavat linnut eivät useinkaan näe toisia lintuja pimeässä, joten ne muuttavat yksinään. Mutta jos hippiäiset muuttaisivat parvessa, niitä pitäisi olla 180 000, jotta parvi painaisi saman verran kuin kuvan pelikaaniparvi.

Tänäänkin olin metsästämässä viikonkuvaa, mutta ei vaan tärpännyt. Ensi kerralla sitten taas tuore viikonkuva.

Yhteydenotot: tomi.muukkonen at lintukuva.fi, Puhelin 0400 968855


PisteetNimimerkkiPalaute/kysymys
9 p RLS
6 p ts

Pistekeskiarvo 8.2, annettuja pisteytyksiä 26.
Home Page

Fatbirder's Top 1000 Birding Websites