Viikon Kuva 11/2020

 

Lintukuvaajien matkassa vol2!


Anna kuvalle pisteet:

10 Erinomainen/Excellent
9 Kiitettävä/Very good
8 Hyvä/Good
7 Tyydyttävä/Quite good
6 Välttävä/Passable
5 Huono/Bad
4 Ala-arvoinen/Poor

White-backed Woodpecker Finland 28th March 2020

Canon EOS-1D X Mark II + EF600mm f/4L IS II USM +1.4x III, 1/4000 sec, f 6,3, ISO 1600

There are four Woodpecker species nearby so I just have to go out to The Woodpecker Forest, nice!

Contact tomi.muukkonen at birdphoto.fi, Phone +358 400 968855

Monien toive on nyt toteutunut, eli lumeton talvi ei kääntynyt näin keväällä talviseksi. Vesisateiden loputtua maasto kuivuu kulkukelpoiseksi hyvää vauhtia kauniiden kevätsäiden myötä, ja mikä parasta, huhtikuun lintuja näkyy nyt jo maaliskuussa!

Lapissa hukutaan lumeen, mutta täällä etelässä kaivot ovat täyttyneet, ja olemme valmiita vastaanottamaan kevään lämpöineen ja kesän lintuineen.

Pitäisi kuulemma tyrkyttää tätä harrastustamme niille, jotka kituvat pandemiauhan alla kotonaan. No onhan tämä harrastus melkein yhtä hyvä kuin koiran ulkoiluttaminen. Me lintuharrastajat lähdemme ulos silloin kun keli salli ja sattuu huvittamaan. Hyvänä lintuaikana ei enää itseltä kysytä vaan on mentävä. Mutta minä en ole mikään myyntimies, en ala kellekään mitään tyrkyttämään. Tehkööt itse kukin juuri niin kuin parhaaksi katsoo.

Valkoselkätikka naaras Dendrocopos leucotos Helsinki 28.3.2020

Koska olen viikonkuvissa vieläkin hieman jäljessä, laitan nyt jo lauantaina uuden viikonkuvan, jälleen kuvan valkoselkätikasta, tällä kerralla naaraasta. Ei kai se ketään haittaa, että lintumaailmassa koiras on pääsääntöisesti komeampi ja kauniimpi? No kauneus on tietysti katsojan silmässä, mutta minä en vähättele naarassukupuolta. Tässä siis ihan perusp… , enpä laitakaan sitä sanaa. Eli naaras valkoselkätikka koko komeudessaan kiitoksena kaikille luonnonsuojeluviranomaisille kuten Ilpo Huolmanille sekä valkoselkätikkatyöryhmän Tatu Hokkaselle! Heidän ja muiden suojelutyötä tehneiden ansiosta saamme iloita siitä, että Viikissä pesii neljäskin tikkalaji.

Yhteydenotot: tomi.muukkonen at lintukuva.fi, Puhelin 0400 968855


PisteetNimimerkkiPalaute/kysymys
10 p AB
10 p Mikkelin Miina Hieno tikkatyttö. Täältäkin kiitokset kaikille jotka tekevät työtä tämän lajin säilymisen puolesta.
- p juhis liian moni laji .on uhanalainen tai luokitellaan.lista olisi tähän liian pitkä.mutta valkoselkätikka ja merikotka on suojeltu pitkäjänteinen työ on tuottanut viimein tulosta.valkoselkätikkoja näkyy jo usein tai no ei nyt niin peruskuva.jossa lintu tulee hyvin esiin. 9 pist

Pistekeskiarvo 8.9, annettuja pisteytyksiä 22.
Home Page

Fatbirder's Top 1000 Birding Websites