Viikon Kuva 27/2020

 

Anna kuvalle pisteet:

10 Erinomainen/Excellent
9 Kiitettävä/Very good
8 Hyvä/Good
7 Tyydyttävä/Quite good
6 Välttävä/Passable
5 Huono/Bad
4 Ala-arvoinen/Poor

Red-throated Loon Finland July 2020

Canon EOS-1D X Mark II + EF600mm f/4L IS II USM +1.4x III , 1/8000 sec, f 5,6, ISO 1600

Contact tomi.muukkonen at birdphoto.fi, Phone +358 400 968855

Tervapääskyt ovat nyt kaiketi kaikki lennossa siitä päätellen, että parikymmentä lintua lensi aamulla ees taas ikkunan takana. Kun Ultsi puisteli jotain parvekkeella, kiitäjät lensivät uteliaina valehtelematta metrin päästä ohi huimaa kyytiä. Yksinäinen käpylintu pohdituttaa, kuulemme sen ääntä, mutta emme näe sitä. Ei se kirjosiipikäpylintu kuitenkaan ole. Illalla tervapääskyt kirskuivat äänekkäästi.

Purolahdella tuli vastaan Matti Soini (Helsinki Viikki). Hän kertoi löytäneensä Hakalan metsästä pikkusieppopoikueen. Pyöräilimme sinne, ja Ultsi kuuli poikasten ohuen kerjuuäänen ja emon rätisevää varoitusta. Minä löysin todennäköisen pesäpökkelön, sillä onhan pikkusieppokin kolopesijä. Pikkusieppoja en havainnut, mutta jälleen panin merkille, miten hyvä suojaväri talitiaisella on koivun lehvästössä.

Lammassaaressa ei ollut lauantaina niin paljoa lintuja kuin edellisenä viikonloppuna, mutta yksi kuovisirri sentään, vähän kottaraisia, merikotka emo Ruohokarinniemellä puussa hoitoniityn reunassa ja paljon iloisia ihmisiä. Jatkoimme pelloille, jossa ei nyt ole lehmiä laitumella ollenkaan. Johtuneeko siitä, etteivät virolaiset työntekijät ole töissä. Aika ankeaa, kun kaikki on viljalla, rapsilla tai heinällä. Lintuja on vähän, mutta harvinaisia varpusia sentään. Ultsi huomasi leukistisen eli värivikaisen varpusen, joka oli hyvin väritön. Sain siitä kuvia langalla.

Kaakkuri tuo kalaa Gavia stellata 17.7.2020

Viikonkuva on kaakkuriemosta, joka haki kalan aivan turhaan poikasilleen, jotka olivat niin kylläisiä, etteivät huolineet kalaa kummaltakaan vanhemmalta.

Yhteydenotot: tomi.muukkonen at lintukuva.fi, Puhelin 0400 968855


PisteetNimimerkkiPalaute/kysymys
10 p Rudi Upia! :D
10 p Seppo Bueno!
10 p Janne Suominen Onko kala iso muikku? Aivan kuin olisi pieni rasvaevä...
10 p AB
10 p

Pistekeskiarvo 9.7, annettuja pisteytyksiä 30.
Home Page

Fatbirder's Top 1000 Birding Websites