Viikon Kuva 06/2021

 

Anna kuvalle pisteet:

10 Erinomainen/Excellent
9 Kiitettävä/Very good
8 Hyvä/Good
7 Tyydyttävä/Quite good
6 Välttävä/Passable
5 Huono/Bad
4 Ala-arvoinen/Poor

Mallard Finland February 2021

Canon EOS-1D X Mark II + EF400mm f/4 DO IS II USM +1.4x III , 1/4000 sec, f 11, ISO 1600

Contact tomi.muukkonen at birdphoto.fi, Phone +358 400 968855

Ihanaa vanhanaikaista pakkastalvea on pidellyt koko maassa, Suomenlahti on jäässä Helsingin itäpuolella melkein Viroon saakka ja jää kestää hyvin kävellä Helsingin edustalla. Jäällä onkin ollut kulkijoita jalan ja suksilla aivan kuin vanhoissa Suomi-filmeissä. Tänään sumuisena lauantaina pelastushelikopteri lensi matalalla talomme ohi, ettei vain joku olisi suksinut laivaväylään!

Perjantaina 19.2.2021 Facebookin 100 lintulajia-ryhmässä Erkki Keskisimonen jakoi kuvan kommentilla ”tunnistusapua, lintu lensi Taivalkoskella auton katolle”. Kuva on aivan mainio, hyvin pienen pingviinin näköinen lintu seisoo auton katolla, ja se on pikkuruokki! Laji on pohjoisella napapiirillä runsas, yksi maailman runsaimmista lintulajeista, mutta Suomessa harvinainen harhailija. Myöhemmin Erkki tiedotti, että ”Tämä oli vielä hyvissä voimissa, lähti lentoon jatkamaan matkaa.”

Muita harvinaisuuksia on vähän, viitatiainen Joensuussa, Siikajoella 19.2. isolokki, Siilinjärvellä tunturipöllö ja Riihimäellä edelleen töyhtökiuru. Tunturipöllö on mielestäni jo harvinaisuus. Kirkkonummella on mahdollinen mäntysirkkunaaras, mutta vaikka itse Roni Väisänen pyydysti linnun, lajin status ei ole selvinnyt. Se joko on mäntysirkku, risteymä tai keltasirkku, jolla on vain hyvin olemattomasti keltaista.

Joitain kivoja talvehtijoitakin on havaittu, kuten tunturihaukka Halsualla, lapinsirkku Salossa, pikkusirkku Isoossa-Kyröössä, kaulushaikara Lohjalla. Utö:össä meri jäätyy Merisirrien koipein alla Jorma Tenovuon mukaan, joten ne ovat varmaankin ottaneet siivet alleen. Kaikkein kummallisin havainto tulee Paraisten Utöösta. 15.2. sieltä ilmoitettiin kapustarintoja! Neljä talvipukuista lintua muutti ja ehkä laskeutui Enskäriin. Aika omituinen havainto näin keskellä kylmää pakkastalvea! Espanjassa on ollut jo +20c, mutta esimerkiksi Istanbulissa on lunta. Turkissa ja Lähi-idässä tehdään nyt hyviä havaintoja, ja näimmehän mekin eräänä kylmänä talvena kiljuhanhia Israelissa Hulan-laaksossa. Kovempia olivat kuitenkin pilkkasiipi ja kalalokki.

Sinisorsa eli heinäsorsa Anas platyrhynchos Helsinki 14.2.2021

Kova hinku olisi välillä muuallekin, ettei aina tarvitsisi kuvata samoja lintuja uudestaan ja uudestaan, mutta käyhän se näinkin.

Kommenttinne viikonkuviin näkyvät jälleen, kiitos niistä!

Yhteydenotot: tomi.muukkonen at lintukuva.fi, Puhelin 0400 968855


PisteetNimimerkkiPalaute/kysymys
10 p 10p
10 p AB
10 p AIM

Pistekeskiarvo 9.4, annettuja pisteytyksiä 16.
Home Page

Fatbirder's Top 1000 Birding Websites