Viikon Kuva 37/2021

 

Anna kuvalle pisteet:

10 Erinomainen/Excellent
9 Kiitettävä/Very good
8 Hyvä/Good
7 Tyydyttävä/Quite good
6 Välttävä/Passable
5 Huono/Bad
4 Ala-arvoinen/Poor

Great Cormorant Helsinki Finland September 2021

Canon EOS-1D X Mark II + EF600mm f/4L IS II USM, 1/8000 sec, f 4, ISO 1250

Contact tomi.muukkonen at birdphoto.fi, Phone +358 400 968855

Eipä tunnu lomaviikon siirtäminen auttavan tänä syksynä yhtään mitään, kylmä koillinen virtaus jatkuu ja jatkuu. Töissä ollessani kuvaajakaverit saavat elämää hienompia kuvia suohaukoista kukkapellon yllä, ja minä jään osattomaksi. Ovathan kotinurkkien pikkulinnutkin kivoja, mutta välillä olisi mukava kuvata myös jotain suurempaa, vaikkapa ihan yli puolimetrisiä.

Merimetso on yli puolimetrinen, vähän suurempi kuin toinen räjähdysmäisesti runsastunut valkoposkihanhi, jotka molemmat ihmisten inhokkeja. Valkoposkihanhet syövät röyhkeästi ruohoa puistoissa, ulostavat kiitokseksi; merimetsot syövät meren tyhjäksi kalasta. Ihan ymmärrettävää inhoamista!

Tänään keskiviikkona 22.9.2021 odotuksemme olivat korkealla, sillä tuulen oli luvattu rauhoittuvan, ja sää näytti hyvältä petolintujen suhteen. Aamun saldo saaressa oli muutama palokärki, viimeiset pääskyt ja mustapääkerttu; haukoista ei ollut tietokaan kahta sinisuohaukkaa ja joitain varpushaukkoja lukuun ottamatta. Olisin jo halunnut luovuttaa, mutta kun parvi hiirihaukkoja paineli itään, ja muutama kurkiparvi ilmaantui, Ultsi halusi vain jatkaa.

Mikä kummallisinta, lintuoppaana toimiminen tuotti Ultsille jotain tyydytystä, sillä hän muisteli veneessä mukavia kohtaamisia ihmisten kanssa. Jotkut ehtivät tulla jo lähes tutuiksi, koska juttelimme kahteenkin otteeseen, ja lopuksi toivottivat hyvää venematkaa. Olo oli kuin kaupan kassalla, ihmiset puhuivat kuin tuntisivat, itsellä ei aavistustakaan ketä olivat. Minulle vain kuvat merkitsevät, mutta olihan se myönnettävä, että pitkä päivä oli yllättävän kiva niinkin hiljaiseksi muuttopäiväksi. Ihmiset olivat vapautuneita ja liikkeellä hyvällä mielellä. Paljon saimme kiitosta ”opaspalvelustamme”.

Katso kotisivuiltani: www.lintukuvaaja.kuvat.fi

Helsingin merimetsoja Phalacrocorax carbo Helsinki 22.9.2021

Auton lasit olivat ensimmäistä kertaa jäässä tänä syksynä, samoin laituri. Ajelin saareen rauhallista vauhtia, enkä ollenkaan huomannut pikkuluotoa väylän oikealla puolella, kun Ultsi huomautti merimetsoista. Piti pysähtyä kuvaamaan, kun sain taustalle Kalasataman Redin tornitalot.

Yhteydenotot: tomi.muukkonen at lintukuva.fi, Puhelin 0400 968855


PisteetNimimerkkiPalaute/kysymys
10 p AB
10 p Seppo Hieno!

Pistekeskiarvo 8.9, annettuja pisteytyksiä 17.
Home Page

Fatbirder's Top 1000 Birding Websites