Viikon Kuva 39/2021

 

Anna kuvalle pisteet:

10 Erinomainen/Excellent
9 Kiitettävä/Very good
8 Hyvä/Good
7 Tyydyttävä/Quite good
6 Välttävä/Passable
5 Huono/Bad
4 Ala-arvoinen/Poor

Pallas's Leaf Warbler Finland October 2021

Canon EOS-1D X Mark II + EF400mm f/4 DO IS II USM +1.4x III, 1/800 sec, f 8, ISO 3200

Contact tomi.muukkonen at birdphoto.fi, Phone +358 400 968855

Olen saanut lukea somesta kommentin, että miksi jotkut lähtivät bongaamaan Suomen ensimmäistä siperianlepinkäistä Hailuotoon ihan vaan huvin vuoksi. Aika pysäyttävä kommentti, jään sanattomaksi! Nyt tarvittaisiin Tuomas Mannista!

Siis saako mitään tehdä ihan vaan huvin vuoksi!? No miten sitä sitten jaksaa tehdä töitä 45 vuotta, jos ei saa olla harrastusta ihan vaan huvin vuoksi? Metsälläkin käydään, ettei nähdä nälkää? Golfaamassa –ai mutta sehän onkin eri juttu samoin kuin laskettelu; no mökillä saa tietysti käydä joka viikonloppu.

Ei tämä nyt oikein lähde raiteilleen, mutta voin vakuuttaa, että mielenterveydelle tekee tosi hyvää olla pari kertaa vuodessa kotinurkkien ulkopuolella. Soitan nyt ties monettako kertaa peräkkäin Timo Rautiaisen ja Trio Niskalaukauksen Lumessakahlaajia, enkä osannut sanoa Timolle mitään, kun satuimme lounaalle samalle huoltsikalle, enkä pyytänyt kuvattavaksi. Mutta mies tuli bongattua, ehkä kuitenkin puolittain. Aivan kuin olisi nähnyt linnun, muttei saanut siitä kuvaa. Vieläkin harmittaa, että bongasin Hailuodossa myös siperianlepinkäisen löytäjän, tosin tietämättäni. Poistuessani taannoin bongauspaikalta Hailuodossa minua tervehti mökin pihassa nainen. Minulle selvisi vasta myöhemmin, että kyseessä itse Saana Meski, joka löysi maalle uuden lintulajin 9.9.2021, siperianlepinkäisen. Olisihan ollut mukava, jos olisin saanut kiittää häntä suomenpinnasta, ja jos hän vaikka olisi suostunut kuvattavasi. Olisin saanut kuvata vanhojen äijien sijaan viehättävää naista vaihteen vuoksi. Eikä häntä näkynyt Tyrnävällä hietakurkea bongaamassa 6.10., oli ehtinyt käydä paikalla edellisenä päivänä.

Katso myös kotisivuiltani: www.lintukuvaaja.kuvat.fi

Hippiäisuunilintu on vain hieman hippiäistä suurempi Phylloscopus proregulus Helsinki 9.10.2021

Peräti kaksikymmentäviisivuotta kesti ennen kuin Helsingin Viikissä eli Timalin alueella havaittin taas hippiäisuunilintu. Löysimme hipulin Mölylän ja Mäyrämetsän välisestä koivutaimikosta, pellon ja tulvaniityn välistä, tiaisparvesta Ultsin ja Nitti Niemisen kanssa 20.10.1996. Lokakuun ensimmäisenä 2021 Ultsi löysi hippiäisuunilinnun Helsingin Santahaminasta. Kyseessä oli kolmas havainto saaresta. Torstaina 7.10. Mika Ilari Koskinen hiffasi kotoaan proon Helsingin Herttoniemestä, vanhasta Länsi-Hertsikasta, joka on Viikin eli Timalin aluetta. 17 eli puolet Viikin pinnojen listaajista ehti ennen pimeää käydä kuittaamassa lajin listalleen.

Viikin alueella itäiset uunilinnut ovat aina olleet ihmeen kortilla, vaikka itse olen bongannut kaikki alueella nähdyt yhdeksän Phylloscopus- eli uunilintulajia. Helsingissä on tavattu myös lapinuunlintu ja vuorilintu, jotka nekin olen onnistunut bongaamaan. Ei täällä siis ihan lintutyhjiössä eletä, pitää vain olla kärsivällisyyttä. Jokaisena aikana tulee se hyvä päivä, eikä syksy ole ollenkaan huonoimmasta päästä.

Petri Lankila löysi Helsingin puistosta hippiäisuunilinnun, ja samana päivänä puistosta löytyi toinenkin hippiäisuunilintu, josta viikonkuvani.

Yhteydenotot: tomi.muukkonen at lintukuva.fi, Puhelin 0400 968855


PisteetNimimerkkiPalaute/kysymys
10 p Markus Hieno lentokuva!
10 p JTi
10 p Mikkelin Miina Enkelimäinen kuva. Huipputekstiä taas Tomilta. "Ihan huvin vuoksi" seuraan näitä lintukuvia ja kaikkia luonnon tapahtumia ja saan tästä kaikesta sielun ravintoa. Kiitos näistä kuvista. Myös Birdlifen lintulive-lähetykset ovat tarjonneet todellisia elämyksiä.
10 p AB

Pistekeskiarvo 9.5, annettuja pisteytyksiä 28.
Home Page

Fatbirder's Top 1000 Birding Websites