Lintukuvaviikko 04/2023

 Punatulkku
Europeas BullfinchPyrrhula pyrrhula
23.1.2023 Miehikkälä
Canon EOS R6, 600mm, f/10, ISO-800, 1/125 sec, Tripod usedAnna kuvalle pisteet / Give points (10 is the highest):

10 Erinomainen/Excellent
9 Kiitettävä/Very good
8 Hyvä/Good
7 Tyydyttävä/Satisfactory
6 Välttävä/Passable
5 Huono/Bad
4 Ala-arvoinen/Poor

Minulla on peräti neljä ruokintapistettä: kotipiha, torppa ja metsäruokinnat Lapinjärvellä sekä Miehikkälän metsätilalla. On niissä puuhaa, vaikka tarjonnan suhteen aika kevyellä ollaan menty. Viikkariksi laitoin kuvan talven Miehikkälän metsästä, jossa naavaisia puita riittää.

Punatulkuilla on erikoisen paljon tänä talvena. On ollut ajatus, että joinain talvena esiintyvät “tööttäilevat” punatulkut tulisivat kauempaa idästä. Vaikka tulkkuja on nyt poikkeavan paljon - myös ruokinnoillani, näitä tööttäilijöitä ei ole ollut erikoisen paljoa, joten ainakaan ääntely ei anna vihjettä punatulkkujen lähtöalueesta.

Tänään vietin aamun Lapinjärven metsäruokinnalla. Kalliolla kuului useampaan otteeseen hyvin taviokuurnamainen liverrys harvoina sarjoina. Jos olisi kuulunut myös kuurnan pulputtava sarjan, olisin naulannut tammikuulle uuden lajin numero 77. Nyt jäi pieni epäilys, voisiko talitintti olla äänen aiheuttaja, niillähän variaatioita riittää. Soitin kokeeksi taviokuurnan ääntä, ääni oli kieltämättä sama kuin kuulemani, mutta ääntelijä ei saapunut näkyville. Sen jälkeen ei liverrystä enää kuulunut.

Kaksi päivää tammikuuta jäljellä. Tammipinnojen määräksi uhkaa jäädä 76. Viimeisten päivän sääennuste ei lupaa hyvää. Porvoon seudun lintuyhdistyksen alueella lajeja on nähty yhteensä 85 (82 ilman vain minun havaitsemia), joten kait tulosta 76 voi pitää kohtuullisena. Joka tapauksessa tähän loppuu turhauttava pinnojen bongaus vuonna 2023. Helmikuussa rennommin ja ehkä enemmän kuvaamiseen keskittyen - jos vaan on kelejä.

The number of bullfinches has been higher than in years.

AJ_2304
PisteetNimimerkkiPalaute/kysymys
5 Tukkasotka oksalla, oisko punatulkku kuitenki?
10 Mikkelin Miina Luminen talvi ja punatulkku. Sykähdyttää aina.

Pistekeskiarvo 8.4, annettuja pisteytyksiä 10Edellinen viikkoLintukuva.fi Seuraava viikko