Lintukuvaviikko 09/2023

 Isokäpylintu
Parrot CrossbillLoxia pytyopsittacus
3.3.2023 Miehikkälä
Canon EOS R6, 600mm, f/4, ISO-250, 1/3200 sec, hand heldAnna kuvalle pisteet / Give points (10 is the highest):

10 Erinomainen/Excellent
9 Kiitettävä/Very good
8 Hyvä/Good
7 Tyydyttävä/Satisfactory
6 Välttävä/Passable
5 Huono/Bad
4 Ala-arvoinen/Poor

Viime vuoden kevättalvella ajoin Miehikkälässä lenkin halki kuivien männikkökankaiden. Oletin löytäväni isokäpylintuja, mutta en nähnyt yhtään. Olen aika varma, että käytin silloin - atlashavaintojen toivossa - lauluatrappia eli soitin kaiuttimesta isokäpylinnun laulua. Tietyssä vaiheessa pesintäkautta se tehoaa, mutta useinkaan laulun tai kutsuäänen soittaminen ei auta mitään - paitsi että hautovan emon niillä äänitteillä voi saada kerjäämään.

Viime perjantaina oli upea kevättalven päivä. Ajoin saman lenkin kuin vuosi sitten, mutta nyt sain kirjatuksi kuusi paria isokäpylintuja. Konsti oli käyttää äänitettä, jossa oli varpuspöllön vihellystä ja isokäpylinnun varoitusääntä. Tehoaa hyvin! Myös pikkukäpylintuparin sain kiinnostumaan. Metsän pikkulintujen hyvin tuntema varpuspöllön vihellys saa helposti eloa muuten aivan elottoman tuntuiseen metsään. Joka pysähdyksellä (karulla mäntykankaalla) alkoivat töyhtötiaiset varoitella, joka toisella oli myös hömötiaisia. Oletin liikkuvani ainakin kahden atlasruudun alueella, mutta loppujen lopuksi kaikki havainnot osuivat yhdelle ruudulle.

At this time of year all the crossbills are in pairs in the forests. In principle, the red crossbills are already nesting, but they are few and far between because the firs have a poor cone crop. Parrot crossbills (in the picture of the week) may also nest already, although the start of their nesting is usually a little later.


Kiitos palautteesta - Thanks of feedback

Voit antaa kuvalle palautetta alla olevaan tekstikenttään. Teksti tulee esille viikonkuva-sivuille.

You can send comments or ask the photographer a question by using the form below. Your comments / questions will be published on the ‘Picture of the week’ page.

Viesti/Message:


Nimi tai tunnistettava nimimerkki/Posted by:


NimimerkkiPalaute
10 p, mutta: Birdlife (Lintuelämä???)-sivulla ohje: Älä käytä valolaitteita tai äänihoukuttimia ja muita atrappeja lintujen etsimisessä ja tarkkailussa. Miksi tätä yhä kumminkin tehdään? Ei pitäisi!
Edellinen viikkoLintukuva.fi Seuraava viikko