Lintukuvaviikko 12/2024

 


Pikkukotka
Booted Eagle Hieraeetus pennatus
Tariffa, Spain 27.3.2018
Canon EOS 1DX Mark II, 840 mm, f/6.3, ISO-640, 1/2500 sec, Hand held
Valmistelin ennen Tarifan reissulle lähtöä viikkarin kuvalla pikkukotkasta edelliseltä reissulta. Julkaisen sen vasta nyt 29.3., koska sattuneista syistä (kaikkea ei voi muistaa) kuva jäi siirtämättä palvelimelle ennen lähtöämme. Alla teksti sunnuntai-illalta Tarifassa kirjoitettuna. Tämän viikon tapahtumista myöhemmin

Toin sitten vaimoni etelänlomalle, Euroopan mantereen eteläisimpään kärkeen. Edelliseltä reissulta täältä Tarifasta oli mukavat muistot, nyt ei mene niin hyvin. En nyt tarkoita keskinäisiä välejä, vaikka kyllä nekin tahtovat kiristyä tässä suuren päivän odotuksessa. Suurta massapäivää tuskin kuitenkaa tulee tälle reissulle. Lähe koko jakson on ollut pilvistä ja erityisesti tuulista. Heti kun Afrikka vähän vilahtaa horisontissa, jotain tulee yli, mutta kun ei sitä vastarantaa juuri näe. Oikeastaan tässä ei ole tunnelman puolesta mitään uutta. Tätä samaa odotusta ja usein pettymystä saa kokea Suomenlahden arktikassa.

Kun saavuimme Tarifaan, oli aivan kiva ilma ja majoittajan kertoman mukaan Afrikka oli juuri tullut näkyville usvan takaa. Haarahaukkoja tuli tiputellen yli pimeään saakka. Sitten on ollut hiljaisempaa, paitsi eilen iltapäivällä kirkastumisen myötä tapahtui edes jotain. Olimme sattumoisin Tarifan luoteispuolella Punta Paloman alueella, kun itätuulen sinne ajama petopulssi ponnisteli mereltä. Aluksi haarahaukat ja pikkukotkat tulivat niin sanotusti suihin matalalla puiden latvojen tasalla ponnistellen. No se oli vain lyhyt kelien patoama paineisempien petojen joukko. Toinen samalainen pulssi ylitti Tarifan majapaikkamme tänään 24.3. Kyllä nekin vähät olivat hienoa katsottavaa. Ei kuitenkaan mitään verrattuna edellisreissun yli tuhannen pikkukotkan muuttopäivään, jolta päivältä viikkarina esiintyy tumman muodon pikkukotka.

A dark morph booted eagle from eight years back at Tarifa.


Kiitos palautteesta - Thanks of feedback

Voit antaa kuvalle palautetta alla olevaan tekstikenttään. Teksti tulee esille viikonkuva-sivuille.

You can send comments or ask the photographer a question by using the form below. Your comments / questions will be published on the ‘Picture of the week’ page.

Viesti/Message:


Nimi tai tunnistettava nimimerkki/Posted by:


NimimerkkiPalaute


Edellinen viikko Lintukuva.fi Seuraava viikko