Lintukuvaviikko 20/2023

 Punajalkahaukka
Red-footed FalconFalco vesrpertinus
15.5.2023 Loviisa
Canon R6, 600 mm, f/4, ISO-400, 1/4000 sec, Hand heldAnna kuvalle pisteet / Give points (10 is the highest):

10 Erinomainen/Excellent
9 Kiitettävä/Very good
8 Hyvä/Good
7 Tyydyttävä/Satisfactory
6 Välttävä/Passable
5 Huono/Bad
4 Ala-arvoinen/Poor

Näihin aikoihin toistuu lähes tai ehkä joka kevät lokkien ja nuolihaukkojen kertyminen Loviisan Sarvilahden luhtaniityn ylle kauniina ja lämpiminä kesäpäivinä. Ilmiö ei tavallisesti kovin pitkää aikaa, joskus vain muutaman päivän. Lokit ja nuolihaukat napsivat ilmasta sekä luhdan pinnasta että tuulen metsän ylle ohjaamia pieniä lentäviä ötököitä. Hyönteisistä en juuri mitään tiedä, mutta näköhavaintojeni mukaan kyseiset hyönteiset ovat surviaisia eli päivänkorentoja. Kuitenkin minun on vaikeaa yhdistää Wikipedian teksti: “Toukat eli nymfit elävät yleensä virtaavassa vedessä, mutta myös matalat lammet käyvät, kunhan vesi on puhdasta ja riittävän hapekasta”, siihen habitaattiin, joka on sarvilahden tulvaniityllä. Varmaan joku päivänkorento lajeista on lätäkköisten tulvaniittyjen laji?

Viikkarissa viime kesänä syntynyt punajalkahaukkanaaras ihmettelee saaliinsa pientä kokoa. Tosin oikeasti punajalkahaukka tyytyy varsin pieneen saaliskokoon.

A first summer female wed-footed falcon with a catch of a mayfly.

NimimerkkiPalaute


Kiitos palautteesta - Thanks of feedback

Voit antaa kuvalle palautetta alla olevaan tekstikenttään. Teksti tulee esille viikonkuva-sivuille.

You can send comments or ask the photographer a question by using the form below. Your comments / questions will be published on the ‘Picture of the week’ page.

Viesti/Message:


Nimi tai tunnistettava nimimerkki/Posted by:
Edellinen viikkoLintukuva.fi Seuraava viikko