Lintukuvaviikko 20/2024

 


Lampiviklo
Marsh Sandpiper Tringa stagnatilis
19.5.2024 Loviisa, Finland
Canon EOS R6, 600 mm, f/6.3, ISO-640, 1/4000 sec, Hand held


Kuva ei ole ylösalaisin. Tässä tapahtuu usein kahlaajilla mutta erityisesti hanhilla nähtävä keikautus, jonka tarkoituksena on nopeuttaa pudottautumista alaspäin. Luulisin.

Viikko meni pitkälti merellä. Maanantaista eteenpäin kaksi vuorokautta Korttaskärillä Jarin vieraana ja sitten vielä yön yli reissu Hamnskärille perjantai-lauantai. Korttaskärillä oli kova tiimi. Jarin ja Maken lisäksi paikalla olivat aamuisin vieraat Tunnholmenilta Karno, Matti ja Risto. Karnolla oli jo 34. kevät Tunnholmenilla. Suorassa vertailussa saation todeta kykyni näkeä heikon puoleiseksi, etenkin verrattuna uskomattoman tarkkasilmäiseen Makeen.

Viime vuoden kevään selvästi upein hetki oli tyyni aamu ulkomerellä kellumassa keskellä vesilintujen virtaa. Nytkin olisi ollut mahdollisuus kokea melkein sama tunnelma - vähän heikompi muutto vain. Mutta en uskaltanut poistua saaresta, jossa saattoi kuvitella pääsevänsä näkemään mitä vain kavereiden siivellä. No tässä vaiheessa voin olla pettynyt siitä, etten mennyt.

A marsh sandpiper a does an upside down trick while descending from the sky


Kiitos palautteesta - Thanks of feedback

Voit antaa kuvalle palautetta alla olevaan tekstikenttään. Teksti tulee esille viikonkuva-sivuille.

You can send comments or ask the photographer a question by using the form below. Your comments / questions will be published on the ‘Picture of the week’ page.

Viesti/Message:


Nimi tai tunnistettava nimimerkki/Posted by:


NimimerkkiPalaute
Tomu Pakko kysyä, että ketkä Jari ja Make? Siis Porvoon Korttaskärillä? Kuva taattua Arto-laatua, eikä mikään tavallinen laji tietenkään.
Arto Nimet kokonaisina: Jari Lehtinen, Mauri Leivo, Karno Mikkola, Matti Koivula ja Risto Nevanlinna.
AB So unusual


Edellinen viikko Lintukuva.fi Seuraava viikko