Lintukuvaviikko 31/2018

 Pensastasku
Whinchat Saxicola rubetra
9.8.2018, Porvoo, Suomi Canon EOS 1D X Mark II, 600 mm, f/4, ISO-1000, 1/3200 sec. Hand held from car

Anna kuvalle pisteet / Give points (10 is the highest):

10 Erinomainen/Excellent
9 Kiitettävä/Very good
8 Hyvä/Good
7 Tyydyttävä/Satisfactory
6 Välttävä/Passable
5 Huono/Bad
4 Ala-arvoinen/Poor

Kanteleella on upea iso rantakukkaniitty tulvapellolla. Niityn aluskasvillisuus koostuu tiiviistä pillikekerroksesta. Jos kasvustoa ei niitetä eikä maata käännetä, se kenties tarjoaa hyvän ravintolähteen pikkulinnuille syksyn mittaan. Ainakin pillikeen siemenet ovat käsittääkseni haluttua ravintoa. Pellolla lenteli nyt muutama pensastaskupoikue.

Sunnuntaina aamulla menin Porvoon Ruskisen halki menevälle tielle kyttäämään kuvattavaa. Jotenkin ajatus oli kaukana sitruunavästäräkin mahdollisuudesta, joten kesti hetken tajuta minkä linnut karhea kutsuääni kuului. Onneksi sitruunavästäräkki oli paikallisen oloinen ruovikossa niin, että sain siitä jopa jonkinlaiset kuvat. Se oli minulle vuoden ensimmäinen havainto ja vasta alueen kolmas tänä vuonna (kaikki Ruskiksella).

Yhtenä ajatuksena Ruskiksella oli saada lentokuva jalohaikaroista, kun sellainen hyvä minulta puuttui. Kaksi jalohaikaraa lensikin hienosti myötäisessa aamuvalossa tummaa pilveä vasten. Toinen linnuista (ei se renkaallinen vanha lintu, jollainen toinen oli) teki yhtäkkiä ilmassa omituisen kiemuran, josta koukkauksesta kennolle tallentui liiteen figuuri. Valitettavasti juuri tuo kuva oli vähän epätarkka - mitä vikaa ei ehkä kuitenkaan tuosta näe.

A whincaht in a field with full of Lythrum salicaria (purple loosestrife) In the picture of the week. In additional pictures are a great white egret and a juvenil citrine wagtail
PisteetNimimerkkiPalaute/kysymys
10 p Rudi Upeita kuvia kertakaikkiaan! :D
10 p AB

Pistekeskiarvo 9.05, annettuja pisteytyksiä 19.Jalohaikara
Grat White Egret Egretta alba
12.8.2018, Porvoo, Suomi Canon EOS 1D X Mark II, 600 mm, f/4, ISO-400, 1/2500 sec. Tripod usedSitruunavästäräkki
Citrine Wagtail Motacilla citreola
12.8.2018, Porvoo, Suomi Canon EOS 1D X Mark II, 600 mm, f/4, ISO-1000, 1/2500 sec. Tripod used

Edellinen viikkoLintukuva.fi Seuraava viikko